Van Capitol Reef via Bryce naar Zion National Park - Reisverslag uit Springdale, Verenigde Staten van Edwin Janneke - WaarBenJij.nu Van Capitol Reef via Bryce naar Zion National Park - Reisverslag uit Springdale, Verenigde Staten van Edwin Janneke - WaarBenJij.nu

Van Capitol Reef via Bryce naar Zion National Park

Door: Janneke

Blijf op de hoogte en volg Edwin

07 Oktober 2014 | Verenigde Staten, Springdale

Lieve familie en vrienden,

Vanmorgen werden we door de wekker gewekt ofwel weer heerlijk geslapen! Ook al moesten we vandaag voor ons doen behoorlijk ver rijden, eerst op ons gemakje wakker worden. Een goed begin van de dag is, is tenslotte het halve werk :-) Dus take it easy! Relaxed douchen en deze keer een soort appelflap met koffie als ontbijt op de kamer. Ook al deed de zon haar best, het was hier te koud om op het terras te ontbijten, jammer! Toen alles weer klaar was voor vertrek, was het rond 10:00 uur en reden we als eerste nog even langs een benzinestation in Torrey. Tank van de Camry weer vol en ook nog even water ingeslagen voor onderweg (voor onszelf). We hadden een rit van 2,5 uur voor de boeg om bij onze eerste stop, Bryce Canyon National Park, te komen. We namen de highway 12 en zagen weer allerlei landschappen aan ons voorbij trekken. Als eerste kwamen we in alpine gebied terecht. Nu we later in het jaar zijn, is het volop “Indian Summer”. Wat een mooi kleurenportret! Vervolgens wisselden verschillende kleuren rotsen zich af, soms lijkt het wel maanlandschap. Op een gegeven stond er aangegeven “shoulder work” ofwel we dachten dat we wegwerkzaamheden tegen zouden komen. Wat bleek waren ze koeien bij elkaar aan het drijven, in dat gebied is het namelijk een open range. Er liepen dus allemaal koeien in de berm, haha, en staken dwars de weg over, zonder even naar links en naar rechts te kijken :-) Ook al was het 2,5 uur rijden door het variërende landschap, je bent voordat je er erg in hebt, op de plaats van bestemmin. In Bryce Canyon National Park besloten we van Sunrise Point naar Sunset Point te lopen langs the Rim. Zo konden we toch nog even genieten van dit mooie nationale park. Je blijft daar foto’s nemen en filmen, zo geweldig! Na deze korte wandeling, was het lunchtijd. We rustten even uit in the picnic area en daarna reden we nog naar Inspiration Point. Toen we van de parkeerplaats afreden, zagen we een paar hertjes. Dus snel camera’s erbij! Er was zelfs een kleine bambi, zo schattig! Na dit foto- en cameramomentje was het maar een paar minuten rijden naar Inspiration Point. Hier deden we alleen het viewpoint aan en toen was het tijd om weer verder te gaan. Nog een laatste blik op de mooie hoodoo’s en toen op naar Zion National Park, nog 2 uur rijden… Het is inmiddels een bekende route voor ons, maar het blijft bijzonder dat het landschap om de paar kilometer zo kan veranderen. Ook hier weer de mooie roodoranje rotsen maakten plaats voor alpenweide-achtig gebied, zo apart! Aan het einde van de middag kwamen we dus aan bij de East Entrance van Zion National Park. Deze weg tot de tunnel is zo schitterend! Jammer dat hier zo weinig viewpoints zijn. Janneke was ijverig aan het filmen, toen Edwin een groep big horn sheeps zag, dus in the brakes en dat moest natuurlijk vastgelegd worden! Deze keer was de kudde wel heel dicht bij de weg te bewonderen! Toen weer verder via deze mooie route en op naar ons hotel, deze keer La Quinta. Dit hotel ligt midden in Springdale, naast Zion National Park. Er rijden ook shuttlebussen naar het park toe, ideaal! We installeerden alles weer op de kamer en voor het eten, lagen we even lui op bed voor een verlate siesta :-) Rond 18:30 uur liepen we naar restaurant Oscar’s, om cultuur op te snuiven en te genieten van een megahamburger! Het was een hele klus om het op te krijgen en dan komen ze ook nog doodleuk vragen of je een toetje wilt. Eigenlijk had Janneke het wel gewild, want ze hadden brownies als toetje. Janneke zei al, dan moeten we nog een keer terug en dan neem ik dat wel als hoofdgerecht :-) Na het eten gingen we terug naar onze hotelkamer om daar te relaxen, koffie erbij, het reisverslag bij te werken, een beetje TV kijken, het nieuws lezen op internet. Heerlijk easy going!

Liefs van ons

@ Tante Janny, wil je svp aan ons pap en mam doorgeven dat we momenteel geen bereik hebben met de telefoon hier in Zion National Park, pas vrijdag in Las Vegas weer…. Wens hen een heel fijne vakantie toe van ons en een dikke knuffel!

• 08 Oktober 2014 - 07:11

Buuf:

Wat ziet het er allemaal weer verschrikkelijk mooi uit! Bedankt weer voor deze reisgids, tripadvisor en reismagazine ineen! Groetjes