Navy tour
Blijf op de hoogte en volg Edwin
27 September 2012 | Verenigde Staten, San Diego
Allereerst de felicitaties voor kleine Ilse! Alweer 2 jaar vandaag! Maak er een gezellige en fijne verjaardag met zijn allen van! Een dikke knuffel van ons voor Ilse!
Vanmorgen werden we gewekt door de geluiden van de stad. Is weer eventjes heel iets anders dan het geluid van de zee… Ook hebben we weer het geluk dat ons hotel nabij het spoor ligt, ofwel als er een trein voorbij komt dan is het weer UHHHHHHHH!!!! Als je hier woont, ben je daar mooi klaar mee! Rond 08:00 uur stapten we maar eens uit bed, nog niet helemaal wakker, maar een douche doet wonderen en we waren klaar voor het ontbijt! Ook deze keer weer included, dus op naar de ontbijtruimte! Was weer goed verzorgd, zoals veelal bij de meeste Best Western, en konden er zodoende weer tegen aan! Na het ontbijt liepen we op ons gemakje via de Harbor Drive naar het USS Midway Museum. Aangekomen bij dit vliegdekschip, sta je verbaasd van de grootte ervan! Echt indrukwekkend, zeg! Dat was alleen nog maar de buitenkant, dus op naar binnen! Eenmaal binnen kon je kiezen voor een audiotour, dus koptelefoons op en we gingen op pad. We kregen toen de tip om te beginnen “on top” dus zo gezegd, zo gedaan. We werden meteen aangesproken door een volunteer en op de foto gezet. Op het vliegdek stonden verschillende fighters en helicopters tentoongesteld. We waren wel een tijdje zoet met het bekijken hiervan. Ook werd er geoefend voor een of andere ceremonie en dat ging er heel serieus aan toe. Wel leuk om dat eens te zien! We namen ook nog deel aan een tour en togen op naar de brug. Vanuit daar had je een geweldig uitzicht over het geheel en uiteraard leuk om extra informatie te krijgen. Het is ongelooflijk dat dit vliegdekschip nog actief mee heeft gedaan aan de Golfoorlog en ruim 45 jaar trouwe dienst heeft geleverd, voordat het als museum in 2004 dienst ging doen in San Diego. We bezochten alle 3 de dekken, van de hut van de kapitein tot aan de hutten van “Jan Soldaat” (zal ongetwijfeld in marinetaal anders genoemd worden). Zo’n vliegdekschip is onderhand een dorp op zich, maar toch wel op sommige plekken claustrofobisch. Ook moest je goed opletten op de steile trapjes en dat je je hoofd niet zou stoten! De tijd vloog om en voordat we het wisten liep het al tegen het einde van de middag. Echt leuk en leerzaam om dit museum te bezichtigen, daar hadden we absoluut geen spijt van! Na deze belevenis liepen we verder via de Harbor Drive naar Seaport Village, allemaal winkeltjes opgebouwd In Mexciaanse stijl . Toen we een bankje in de schaduw zagen dat vrij is, gaven we de voetjes eventjes rust en trakteerden ons zelf op een Ben en Jerry’s milkshake. Na deze verfrissing bekeken we nog enkele winkeltjes en liepen toen richting ons hotel. We besloten om eerst eventjes te relaxen op de hotelkamer voordat we zouden gaan eten. Rond 19:00 uur liepen we richting de wijk Little Italy op zoek naar een restaurantje. We kwamen terecht bij een restaurantje met een echt Italiaanse eigenaar, die op zijn Italiaans de boel runde, maar het wel allemaal goed onder controle had. Er hing een goede sfeer in het restaurant en we genoten van onze pizza’s. Nog een echte cappuccino na en onze buikjes waren weer gevuld. We liepen weer terug naar ons hotel, nog geen 5 minuten lopen, en we op de hotelkamer werden de laptop en de TV aangezet. Inmiddels ligt Edwin al prinsheerlijk te slapen en rond ik het reisverslag voor vandaag maar eens af, want het is hoogste bedtijd, ook is het vakantie. Morgen hebben we namelijk een reisdag voor de boeg, dus dan is het wel fijn om uitgerust te zijn.
27 September 2012 - 14:00
Jannie IJmker:
Bedankt voor jullie felicitaties voor Ilse. Geniet nog van jullie reis, veel plezier!! -
30 September 2012 - 09:09
Jeannettie:
Hey Ed en Janneke,
Jeetje dat ziet er gaaf uit en lijkt me super om te zien. Zoiets zie je normaal alleen op de tv in films.
xxxjes van ons -
30 September 2012 - 09:09