On the road again - Reisverslag uit Lancaster, Verenigde Staten van Edwin Janneke - WaarBenJij.nu On the road again - Reisverslag uit Lancaster, Verenigde Staten van Edwin Janneke - WaarBenJij.nu

On the road again

Door: Janneke

Blijf op de hoogte en volg Edwin

22 September 2015 | Verenigde Staten, Lancaster

Lieve familie en vrienden,

Prinsesheerlijk zit ik hier op ons balkonnetje van ons hotel ons reisverslag te typen. Temperatuurtje van 30 graden Celsius, lekker windje erbij en uiteraard in de schaduw.

Vanmorgen was het easy going, want het zou maar een paar uurtjes rijden zijn naar Lancaster CA. Allebei goed geslapen en rond 08:00 uur werden we wakker. Eerst even de krant gelezen via de ipad en berichtjes van de reisverslagen gelezen. Weer bedankt :-) Toen maar eens een verfrissende douche genomen en daarna rustig ontbeten. De koffie bij dit ontbijt, is zelfs drinkbaar, maar dan hadden we ook wel Wolfgang Puck-koffie, dat bedoel ik maar. Een re-fill kon gelukkig zelf geregeld worden en werd niet automatisch ingeschonken, zoals dat veelal wel het geval is bij alle koffie, thee en frisdranken als je die ergens besteld. Na het ontbijt konden we er wel weer paar uurtjes tegenaan. Op de kamer alle koffers weer ingepakt en gekeken of er nog bezienswaardigheden in Lancaster waren om naar toe te gaan. We kozen voor het Milestones of flight museum lancaster en Prime Desert Woodland Preserve. Ook checkten we nog via welke route we wilden rijden en dat was via de toeristische route, in ieder geval niet via de interstate. We hadden toch de tijd, dus rond 10:30 uur checkten we uit. Was vanmorgen het al aangenaam warm, maar erg heiig. Onderweg brak de zon al snel door en schoot de temperatuur ook omhoog. We reden eerst een stukje dezelfde route van de pacific coast way terug en toen reden we het binnenland in. De wijngaarden en fruitgaarden passeerden de revue, ook veel boomkwekerijen zagen we onderweg. Zelfs enorme palmbomen in een bloembak! We hadden lekker een muziekje opstaan, afwisselend jaren 80 en country, dus lekker mee blèren (lees Janneke). Alleen moest Edwin af en toe wel de gaten in de weg ontwijken, want wat is de staat van onderhoud toch enorm slecht hier in Californie. We zeiden al tegen elkaar, laat Ruud en zijn mannen hier maar eens aan de slag gaan, dan is het hier zo voor elkaar :-) Ook kwamen we onderweg nog langs Six Flags tegen, alles verwacht maar dat niet. Dit was in de plaats Valencia, daar sloegen we overigens linksaf de heuvels in en via een mooie kronkelroute vervolgden we onze weg, welke de San Francisquito Canyon Road heette. Volgens Janneke ook een soort Six Flags, van links naar rechts ;-) Na totaal bijna 2 uur gereden te hebben, daalden we weer af en zagen Lancaster al liggen. Wat een enorm open vlakte, echt een plaats in the middle of nowhere. We hadden dus het plan om naar het vliegtuigmuseum te gaan, maar die bleek gesloten te zijn. Vanmorgen zelfs nog gecheckt voor openingstijden, maar niet dus. We vervolgden onze routen naar Prime Desert Woodland Preserve en wilden daar een wandeling gaan maken. Maar daar waren we zo uitgewandeld, want de wandeling was nog geen eens een mile, haha. Was een soort aangelegde versie van allerlei woestijnplanten en soorten bomen. Het was inmiddels rond 14:00 uur, dus besloten we toen naar ons hotel te gaan en te gaan vragen of onze kamer al gereed was. We hadden geluk! Al onze zooi weer naar boven gebracht en toen nog even naar de mall om iets te kopen voor de collega’s van Edwin, waar we dadelijk op visite gaan. Na al dat geshop ;-) nog even langs de Burger King om een milkshake te scoren. Even verkoeling zo op de middag. Hierna terug gegaan naar ons hotel om lekker te relaxen, de foto’s te bekijken en even het reisverslag bij te werken.

Dadelijk dus op visite bij de collega’s van Edwin, dus plaats ik nu alvast het verslag. Wordt morgen weer vervolgd, Viva Las Vegas :-)

Liefs van ons